SPOTLIGHT: Johan Wynen

“Als kunstenaar maak ik grafisch werk, dat dan in een gelimiteerde oplage gedrukt wordt.

Dit in de vorm van kunstprints op hoogwaardig mat of satijnglans papier, en in de vorm van een collectie kaarten. Alles mooi gepresenteerd in SCOOP store. De prints elk apart ingepakt in een display, de kaarten met eventueel bijhorende enveloppe.

Wat het werk onder mijn eigen naam betreft, wil ik niet zomaar “mooie” beelden maken, maar iets tonen waarin een “gelaagde” betekenis zit. Ik wil mensen graag de de ruimte geven om die betekenis zelf in te vullen.

Dit wil ik ook als een consequent geheel presenteren, ook al zitten er meerdere stijlen in hoe ik grafisch iets uitwerk, het is voor mij een entiteit waarin ik de ruimte heb om verschillende richtingen uit te gaan.

Onder de projectnaam “Star number five” wil ik dan eerder werk tonen waar meer de focus ligt op vormgeving, en wat eigenlijk wat los staat van mijn meer persoonlijke beelden. Dit kan wat alle kanten uit, het is een zijproject waar ik iets anders kan presenteren.

Momenteel is dat een beperkte collectie wenskaarten, telkens met een quote, werkend met beeld en typografie. Kaarten die trouwens niet gebonden zijn aan een bepaalde periode in het jaar, maar die kunnen dienen om warme wensen te versturen voor eender welke gelegenheid.

Welkom om alles te komen ontdekken in SCOOP store.”