Table in a box: all in one concept voor gezellig tafelen!

De oude Egyptenaren gaven hun overledenen bekers en servies mee naar het hiernamaals. Bij de Romeinen waren twaalf uur durende etentjes niet ongewoon. En de schilderijen van Bruegel de Oude staan vol met feestvierende en dronken boeren. Al eeuwenlang speelt de eettafel een belangrijke rol in ons leven. Maar de laatste decennia kwam daar verandering in. Moeilijke werkuren en de rush van het moderne leven zorgen ervoor dat we minder tijd maken om gezellig samen te eten.

Dat moet anders, besefte ik drie jaar geleden plots. Ik miste de gezellige tafelgesprekken met kinderen, familie en vrienden enorm. Daarom hakte ik een moeilijke knoop door. Ik gaf mijn job op en startte een eigen zaak: Hortense Happy Moments.

Vanaf die dag volgde ik mijn hart. En deed ik wat ik graag doe: mensen laten genieten van elkaars gezelschap. Ik organiseerde workshops tafeldecoratie en bloemschikken waarin deelnemers samen creatief aan de slag gingen. Maar ik wou meer mensen gelukkig maken. Meer gezellige momenten creëren.

En zo ontstond Table in a Box. Want – zo brainstormden we aan onze ateliertafel – zouden er niet meer mensen etentjes organiseren als ze zich niet hoefden te bekommeren om een tot in de puntjes verzorgde tafel? Als zij alle attributen (inclusief handleiding voor tafelplaatsing) gewoon aan huis geleverd kregen? En als ze geen tijd meer verloren met het zoeken naar sfeervolle muziek en eenvoudige recepten? Ons antwoord: absoluut.